среда, 19. јануари 2022. Вести денес: 82
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Заев преку Ангеловска ја призна измамата со веведувањето на прогресивниот данок

ВМРО-ДПМНЕ: Заев преку Ангеловска ја призна измамата со веведувањето на прогресивниот данок

Зоран Заев е најголемиот измамник во историјата на македонската политика. Зоран Заев три години ја упропастува и ограбува државата. Цели три години ги помина со лаги дека блескаме и дека економијата оди напред, а сега гледаме како неговата министерка признава дека сме пред колапс. Сега гледаме дека Заев преку министерката Ангеловска ја признава измамата со воведување на прогресивен данок.

Потребно е  целосно укинување на прогресивниот данок и враќање на рамниот данок, а не негово времено запирање.

Граѓаните и бизнисите трпат штети поради аматеризмот на власта. Трпи и државата која има 50% помала наплата на данок на добивка како што призна денеска Нина Ангеловска.

Зоран Заев денеска ја пушти Нина Ангеловска место него да признае дека воведувањето на прогресивниот данок е целосно промашување. Власта денеска призна дека доживеа економски дебакл.

Македонија три години стагнираше поради експериментите на власта.

Зоран Заев преку Нина Ангеловска денеска призна дека ефектот од прогресивниот данок е негативен.

Заев со своите лоши политики предизвика селење на фирми и капитал од Македонија во земјите во соседството. Граѓаните никогаш нема да дознаат колку фирми заминале од државата, а колку одлучиле воопшто и да не инвестираат поради лошата даночна политика.

Зоран Заев и СДСМ се директно виновни и за даночната евазија за која што предупредивме дека ќе се случи уште при воведувањето на прогресивниот данок.

Заев и СДСМ се директно виновни и за сите млади кои се иселија од државата како резултата на прогресивниот данок, особено младите во делот на ИТ индустријата.

Аматеризмот при водењето на државата која денес ја демонстрираше СДСМ е доказ дека треба што побрзо да си заминат.

Интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференцијата на министерката за финансии, Нина Ангеловска

Коронавирус