недела, 24. октомври 2021. Вести денес: 80
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Заев, Филипче и Хасани да си дадат оставки, само така ќе се дознае вистината и одговорите на прашањата на кои тие не сакаат да го слушнат одговорот

ВМРО-ДПМНЕ: Заев, Филипче и Хасани да си дадат оставки, само така ќе се дознае вистината и одговорите на прашањата на кои тие не сакаат да го слушнат одговорот

Заев, Филипче и Хасани да си дадат оставки, само така ќе имаме непристрасна истрага која ќе даде одговор на сите прашања, на кои премиерот, министерот за здравство и неговиот заменик не сакаат да им го слушнат одговорот, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Во продолжение следува нивното соопштение: 

Заев, Филипче и Хасани знаат, но постои опасност дека нема да сакаат да се дознае:

– Како се градени модуларните болници, од каков материјал и на кој начин?

-Дали министерството за здравство побарало од изведувачот минимум стандарди за градба на модуларните бараки?

-Колку е платено за нивната изградба и дали тоа соодветствува со добиениот производ?

-Зошто немало противпожарни апарати и систем за противпожарна заштита?

-Зошто немало доволно медицински персонал, и каква е таа здравствена заштита во која лекари се роднините на болните?

-Зошто било плаќано мито за грижа на пациентите?

-Кој од власта се заканува врз роднините на жртвите од несреќата и ги опоменува што да сведочат?

-Ако одделот за организиран криминал на обвинителството не води постапка, тогаш кој тоа го прави во обвинителството?

-Дали ОЈО ја слушна изјавата на премиерот кој призна дека е длабоко инволвиран во истрагата која мора да биде непристрасна и објективна?

-Што треба дополнително да се случи за да Зоран Заев и Филипче си поднесат оставки и ја ослободат истрагат

Време е за одговори и одговорност. Време е за оставки од Заев, Филипче и Хасани, а потоа за независна и непристрасна истрага од која ќе се утврди вина.

Со Заев, Филипче и Хасани на позиција постои опасност одговор на поставените прашања воопшто и да не добиеме.

Локални избори 2021