вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 110
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Во ек на пандемија, СДСМ троши 57 милиони за вработување во администрација на партиски војници

ВМРО-ДПМНЕ:  Во ек на пандемија, СДСМ троши 57 милиони за вработување во администрација на партиски војници

ВМРО-ДПМНЕ овјавува факти кои, според нив, го одбележаа денот:

1.Во ек на пандемија и економска криза, СДСМ во само четири општини ќе потроши 57 милиони за партиски вработувања во администрацијата.

2.МОН и Владата со својата суета загрозуваат илјадници ученици. Не сакаат да го прифатат предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за укинување на матурата за учебната 2019/2020 година.

3.Додека 160.000 граѓани останаа без работа, СДСМ прави ефтин ПР и го крши полицискиот час со празни дискусии.

4.Власта ги однесе во амбис угостителите. Над половина од вработените во секторот останаа без работа, и се заканува целосно згаснување на оваа гранка.

Коронавирус