недела, 8. декември 2019. Вести денес: 0
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Во АХВ не го познаваат ниту Законот за ветеринарно здравје

ВМРО-ДПМНЕ: Во АХВ не го познаваат ниту Законот за ветеринарно здравје

Очигледно нестручноста на Зоран Атанасов и раководните структури во АХВ е толку голема што не го познаваат ниту Законот за ветеринарно здравје, по кој треба да работат како институција, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Според чл.52 ст.6 од Законот за ветеринарно здравство, Агенцијата ( АХВ ) соодветно ја информира јавноста и обезбедува соработка во спроведувањето на контролите и заштитните мерки против болеста на локаално и национално ниво. Во прилог на оваа реакција ви го праќаме и делот од Законот. Заради кредибилитетот на институцијата, Ве молиме следен пат пред за нешто да реагирате првин да ги прочитате законите од делокругот на работа на институцијата со која моментално управувате, додаваат од партијата.