понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 164
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Власта е несериозна, контролата во државата е слаба

ВМРО-ДПМНЕ: Власта е несериозна, контролата во државата е слаба

ВМРО-ДПМНЕ објави факти кои го одбележаа денот:

  1. Власта е несериозна. Аеродромот во Скопје не е затворен затоа што заборавиле да ја однесат одлуката во службен весник.
  2. Мицкоски дециден. Потребно е прогласување на кризна состојба, а ако затреба и вонредна.
  3. Контролата во државата е слаба. Никој не знае со колку луѓе се сретнале лицата кои се регистрираат како заболени.
  4. Инспекторите на АХВ и Фито инспекторите на границите без заштитна опрема и средства за дезинфекција вршат проверка на храна.

Коронавирус