понеделник, 9. мај 2022. Вести денес: 124
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ со најголема предност на анкетите на ИПИС, од 4,6 проценти пред СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ со најголема предност на анкетите на ИПИС, од 4,6 проценти пред СДСМ

Доколку следната недела има Парламентарни избори, поголемиот дел од испитаните граѓани, односно 22,5 отсто, би гласале за ВМРО-ДПМНЕ, покажува анкетата на ИПИС за рејтингот на партиите и избор на нова влада.

Имено на пршањето за која партија би гласале доколку следната недела има Парламентарни избори, високи 22,5 отсто одговориле за ВМРО-ДПМНЕ, наспроти 17,9 за СДСМ.

Во прилог се резултатите од истражувањето:

Коронавирус