вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 106
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Факти на денот: ВМРО-ДПМНЕ се откажува од државното финансирање, а функционерите на СДСМ не се откажуваат од нивните плати

Факти на денот: ВМРО-ДПМНЕ се откажува од државното финансирање, а функционерите на СДСМ не се откажуваат од нивните плати

Ова се факти кои според ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа денот.

1.ВМРО-ДПМНЕ се откажува од државното финансирање, но СДСМ не се откажува од платите на функционерите.

2.Владата профитира од превозот на луѓе од странство во време на коронавирус. Летот од Загреб поскап од двојно подалечните Минхен и Малта.

3.Власта го уништува бизнисот.Не се прифаќа мерката за 50% субвенционирање на придонесите и платите.

4.Задоцнетите мерки против коронавирусот резултираат со прогресирачки број на заболени.

Коронавирус