понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 129
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ спровела смислен грабеж, за три месеци дупка од 120 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ спровела смислен грабеж, за три месеци дупка од 120 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ објавува факти кои, според нив, го одбележаа денот:

1.Заев  и СДСМ обидувајќи се да направат масовен поткуп потрошиле повеќе од  120 милиони евра во првите три месеци отколку што собрале во буџетот.

2.Мерките на СДСМ само на хартија, компаните не ги користат, секој 4ти работник со намалена плата.

3.Власта и Заев во добор смислен и организиран грабеж на Македонија, економијата ја втурнаа во банкрот со цел да ги покријат предвидените избори.

4.Петти ден молк од институциите, Рашковски и функционери  блиски до Заев си делат фамилијарни тендери во ек на криза.

5.Власта крие и релативизира условувачки документи,  Заев  се пазари и прави обид за уште една амнестија со цел да го сокрие криминалот и нелегалното богатење.

6.СДСМ стана извор на ширење лажни вести, Чулев: снимката е со стар датум и нелегално стекната.

Коронавирус