сабота, 28. јануари 2023. Вести денес: 0
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ ПРОГЛАСИ ПОБЕДИ ВО 16 ОПШТИНИ – водство партијата има во овие 10 општини!

ВМРО-ДПМНЕ ПРОГЛАСИ ПОБЕДИ ВО 16 ОПШТИНИ – водство партијата има во овие 10 општини!

ВМРО-ДПМНЕ прогласи победа во прв круг на кандидатите за градоначалници и на партиските совети.

Победа во прв круг опозициската партијата доби во: Прилеп, Кисела Вода, Василево, Кавадарци, Босилово, Кратово, Сопиште, Градско, Новаци, Виница, Пехчево, Могила, Петровец, Карбинци, Илинден и Јагуновце.

Во останатите, најголем дел од општините, кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ имаат водство пред противникот.

Во овој момент водство ВМРО-ДПМНЕ има во Велес, Битола, Штип, Охрид, Кичево, Свети Николе, Аеродром, Ѓорче Петров, Гази Баба и Бутел.