четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 100
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ предлага проекти кои може да се реализираат со 5-те милиони евра со кои Шилегов ќе ги сели галиите

ВМРО-ДПМНЕ предлага проекти кои може да се реализираат со 5-те милиони евра со кои Шилегов ќе ги сели галиите

Наместо 5 милиони за дислокација на Галиите од Вардар, Шилегов парите да ги искористи за реалните  потреби на граѓаните.

Од ВМРО ДПМНЕ му предлагаат на скопскиот градоначалник милионите кои сака да ги потроши на рушење на веќе постоечки објекти, да инвестира во изградба на канализација во население места Гоце Делчев, Трубарево, Идризово, Јурумлери и Дрма.

Советниците од опозицијата велат овој проект ќе беше завршен доколку тие раководеа и натаму со општината, бидејќи претходниот градоначалник ја изгради препумпната станица.

Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ беше планирано да се изгради фекална канализација во населените места Гоце Делчев, познато како Скопско Поле каде што сме сега, понатаму Трубарево, Идризово, Јурумлери, Колонија и Дрма. И верувајте дека и ќе беше реализирано.

А сега, се наоѓаме во ситуација кога Градоначалникот Ѓорѓиевски сака да ја презадолжи општината со 1 милиони и 200 илјади евра, а Петре Шилегов сака да потроши 5 милиони евра за дислокација на веќе постоечки објекти како галиите од речното корито во Центар.

Ова е класично недомаќинско работење. Ова е класично расипничко работење.

Еве му порачуваме на Петре Шилегов 5те милиона евра наменети за дислокација на галиите да бидат пренаменети за изградба на канализација во овие населени места.

Доколку Шилегов сака да ги дислоцира галиите, тоа нека не го прави со парите на граѓаните, туку нека си го направи од сопствените доколку ги има, од кириите или ако си заработил.

Граѓаните не заслужуваат нивните пари да бидат трошени за исполнување на лични хирови на Петре Шилегов и Борче Ѓорѓиевски.

Qatar 2022