четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 41
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ поради почит кон трагично загинатите нема намера да внесува политика во случајот, но до утре јавноста заслужува да ја знае вистината

ВМРО-ДПМНЕ поради почит кон трагично загинатите нема намера да внесува политика во случајот, но до утре јавноста заслужува да ја знае вистината

ВМРО-ДПМНЕ поради тридневната жалост и почит кон трагично загинатите нема намера да внесува политика во случајот ниту тоа да го прави во иднина, но јавноста, по завршувањето на тридневната жалост утре на прес-конференција заслужува да ја знае вистината, а воедно и да се разјаснат некои дилеми кои се наметнаа во јавноста, во обид да се заташка случајот и да се сокрие нечија одговорност, брифираат од партијата и додаваат дека суштинските прашања кои даваат јасна слика за овој трагичен настан мора да бидат одговорени.

-Згрозени сме како власта на крилата на трагедијата се обидува да ја минимизира одговорноста, ако знаеме дека сите институции се во нејзини раце. Очигледно е дека овие пропусти траеле неколку години, само и само заради незаинтересираноста на власта, но и коруптивноста на нејзиниот систем. Граѓаните од утре па натака, заслужуваат да ја знаат вистината и одговорите, за да не заврши и овој случај како одговорноста со модуларната болница во Тетово или несреќата кај Ласкарци.