петок, 14. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ победува и во Ѓорче Петров!

ВМРО-ДПМНЕ победува и во Ѓорче Петров!

Неофицијално на Фејсбук уредникот на Инфомакс, Александар Митовски пишува дека ВМРО-ДПМНЕ води во Ѓорче Петров.

До овој момент во училиштето Мирче Ацев во Ѓорче Петров води ВМРО-ДПМНЕ со 1723 гласови додека СДСМ има 1377.

Исто така во Битола на избирачкото место 124 води ВМРО-ДПМНЕ со 198 гласови, додека СДСМ има 167 гласови.

Во село Могорче во Дебар кое има две избирачки места во избирачкото место 477/1 ВМРО-ДПМНЕ има 103 гласа, СДСМ 88 додека ДУИ 19.

Во Маврово Ростуше   ВМРО-ДПМНЕ води со 289 гласа, СДСМ има 252.

Во Чардаклива во Штип, ВМРО-ДПМНЕ има 99 додека СДСМ 46, а останатите 17.

На местото Куклиш ВМРО-ДПМНЕ има 696 гласови, СДСМ, 305.

 

Коронавирус