сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 17
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Неспособноста на власта нé забетонира на дното на листите на земји во закрепнување од пандемијата

ВМРО-ДПМНЕ: Неспособноста на власта нé забетонира на дното на листите на земји во закрепнување од пандемијата

ВМРО-ДПМНЕ објавува факти кои, според нив,  го одбележаа денот:

1.Неспособноста на власта во справување со корона вирусот ја забетонираа Македонија на дното на листата на земји во закрепнување од пандемијата.

2.Власта наместо за справување со коронавирусот потроши 180.000 евра за вработување во администрација само на партиски активисти во Ѓорче Петров.

3.Во ек на пандемија кога храната на секаде е поскапена, во Македонија земјоделските прозводи остануваат неоткупени по нивите.

4.Антикризните мерки на владата не важат за сите. Илјадници работници остануваат без работа.

Коронавирус