недела, 31. мај 2020. Вести денес: 27
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе уредба за исплаќање на награда за лекарите и медицинскиот персонал

ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе уредба за исплаќање на награда за лекарите и медицинскиот персонал

 ВМРО-ДПМНЕ објавува факти, кои според нив, го одбележаа денот:

  1. ВМРО-ДПМНЕ ќе предложи уредба со сила на закон за исплаќање на награда за лекарите и медицинските работници. Тие се нашите херои.
  2. Мерките на владата не се доволни. Над 160.000 луѓе остануваат без работа.
  3. Угостителско туристичката дејност оди во провалија. Над 15 илјади работници добиле отказ и нема да земат плата.
  4. Власта и понатаму глува на потребите на учениците. МОН не сака да ка укине државната матура за учебната 2019/2020 година.

Коронавирус