сабота, 1. октомври 2022. Вести денес: 43
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи и ќе присуствува на протестот за неправедно осудените лица

ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи и ќе присуствува на протестот за неправедно осудените лица

На поставено новинарскопрашање „дали ВМРО-ДПМНЕ ќе го поддржи протест за уставобранителите на 25-ти април?“, Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ истакна дека ВМРО-ДПМНЕ целосно го поддржува протестот за неправедно осудените лица за 27-ми април, ќе го поддржиме и ќе присуствуваме на истиот на 25-ти април.

-ВМРО-ДПМНЕ не е организатор, но целосно го поддржува протестот за неправедно осудените лица за 27-ми април, ќе го поддржиме и ќе присуствуваме на истиот на 25-ти април. Би сакал да потенцирам дека сме единствена политичка партија којашто бара целиот случај да се врати повторно од почеток, како и целата постапка да се врати целосно од почеток, бидејќи сметаме и стоиме на ставот дека тоа се неправедно осудени лица коишто не се терористи, тие се невини и нивното место не е во затвор, одговори Ѓорѓиевски.

Најнови вести

Коронавирус