недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 54
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ именуваше портпароли и избра 14 претседатели на општински комитети

ВМРО-ДПМНЕ именуваше портпароли и избра 14 претседатели на општински комитети

ИК на ВМРО-ДПМНЕ вчера одржа седница на која што се расправаше за општествено економската состојба во државата. Презадолжувањето на државата, повлекувањето кредити без реална потреба и без реализација на никакви проекти, според сите анализи водат кон економски крах. Никој не знае на што и како се трошат милионите евра од задолжувањето, кои ќе ги враќаат идните генерации, велат од партијата.

-ИК на ВМРО-ДПМНЕ заклучи дека на оваа несовесна политика мора да се стави крај. Државата не може да продолжи по патот на расипништво. На состанокот беа разгледани и неколку кадровски прашања. ИК именуваше и два портпароли, Наум Стоилковски и Димче Арсовски, стои во соопштението и се додава:

ИК на ВМРО-ДПМНЕ донесе и одлука за избор на претседатели на следните ОК:

 • Иван Јорданов – Штип
 • Мирче Аџиоски – Струга
 • Бошко Цветковски – Лозово
 • Коста Маневски – Зелениково
 • Анри Андоноски – Крива Паланка
 • Ѓорѓи Граматиков – Дојран
 • Митко Костадиновски – Виница
 • Никола Атанасов – Берово
 • Јован Тозиевски – Ресен
 • Миле Лефков – Кочани
 • Ненад Јовчевски – Тетово
 • Дарко Костовски – Бутел
 • Сашо Донев – Охрид
 • Иванчо Тошевски – Битола

ИК на ВМРО-ДПМНЕ заклучи и дека треба да запре злоупотребата на институциите и државните ресурси за партиски потреби.