петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 61
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Го почитуваме демократското право на протест, но не стоиме зад утрешните протести

ВМРО-ДПМНЕ: Го почитуваме демократското право на протест, но не стоиме зад утрешните протести

Од партијата  велат дека кога ВМРО-ДПМНЕ ќе организира протести, истите ќе бидат јавно најавени и граѓаните ќе бидат повикани масовно да се придружат.

На денешната прес-конференција, запрашани за организацијата на утрешниот протест од ВМРО-ДПМНЕ изјавија:

– „ВМРО-ДПМНЕ го поддржува уставно загарантираното право за учество и организирање на протести. Во однос на протестот закажан за утре, ВМРО-ДПМНЕ не е организатор  на истиот. Доколку ВМРО-ДПМНЕ се одлучи да организира протести јавноста ќе биде навреме известена за природата на тој протест“.

Најнови вести