четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 91
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ бара од СДСМ да каже со кого ќе прави влада и по која цена

ВМРО-ДПМНЕ бара од СДСМ да каже со кого ќе прави влада и по која цена

Наместо досадни и стерилни соопштенија за себехрабрење бидејќи СДСМ трет ден тврди дека има мнозинство јавно ги повикуваме да кажат кои се партиите од ново мнозинство, која е цената за таквата коалиција, кој ќе биде премиер, во спротивно ќе се докаже дека лаже и манипулира.

Што се однесува до иднината за која пишуваат ако од СДСМ зависи иднината тешко на државата и граѓаните. Бидејќи велат дека од нив зависела европската иднина тогаш јавно прашуваме што ги спречуваше до сега нејзе да ја донесат.

Интегрален текст од соопштението на ВМРО-ДПМНЕ