четврток, 8. декември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Власта повторно сака да се обиде да го помине на сила договорот со кој на Макпетрол ќе му даде 33 милиони евра

Власта повторно сака да се обиде да го помине на сила договорот со кој на Макпетрол ќе му даде 33 милиони евра

По вчерашниот обид доцна вечерта да помине договорот кој го спречија пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, денес Талат Џафери најави дека ќе се работи до исцрпување на сите говорници без прекин.

Власта и денес се обидува да го помине на сила договорот со кој на Макпетрол ќе му даде 33 милиони евра.

Ако се пресмета бројот на пратеници на ВМРО-ДПМНЕ и останатите од опозицијата и се помножи по бројот на минути за говорник, плус неопходните паузи поради коронавирусот, ќе излезе дека треба да се работи најмалку 25 часа.

Седницата започна во 14:30 и значи дека цела ноќ и цел ден утре без прекин треба да се работи само со единствена цел да се изгласа оваа точка.

Поради ова логично е да се постави прашањето: Толку ли им гори под нозе и толкав ли е криминалот на Заев што сака да помине 33 милиони евра во сабота наутро, а да се работи и денес на Католички Божиќ?

Qatar 2022