петок, 16. април 2021. Вести денес: 0
home Вести

„Власта е без план да ги сочува младите луѓе да си ја градат својата иднина на своите огништа“

„Власта е без план да ги сочува младите луѓе да си ја градат својата иднина на своите огништа“

На средба со младите во Кичево. Главниот проблем е иселувањето, власта е без план да ги сочува овие луѓе да си ја градат својата иднина на своите огништа. Жална е сликата кога младите говорат со песимизам за работите и главниот предизвик е како побрзо да заминат. Затоа мораме сега да ги смениме работите, да ги задржиме младите, заеднички да го градиме сонот за Македонија! Заеднички да ја градиме иднината за Кичево и Македонија, напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на својот Фејсбук профил.

Коронавирус