вторник, 29. септември 2020. Вести денес: 12
home Вести

Владимир Панчевски разрешен од судија

Владимир Панчевски разрешен од судија

Судскиот совет едногласно го разреши поранешниот претседател на Кривичниот суд во Скопје, Владимир Панчевски.

Неговото разрешување е извршено врз основа на докажана одговорност за злоупотреба на системот АКМИС додека тој го водел Кривичниот суд.

Поранешниот шеф на Кривичен има право на жалба до Врховниот суд.

Коронавирус