петок, 22. октомври 2021. Вести денес: 163
home Вести

Владата одлучи: Ќе се гради ХЕЦ Чебрен, а ќе се продава ТЕЦ Неготино

Владата одлучи: Ќе се гради ХЕЦ Чебрен, а ќе се продава ТЕЦ Неготино

Владата ја задолжи Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) да почне постапка за изработка на физибилити студија за јавно-приватно партнерство или за продажба на ТЕЦ Неготино.

Како што е соопштено ЕСМ треба да спроведе и постапка за избор на трансакциски советник за евалуација во постапката за изразување намера за изградба на ХЕЦ Чебрен.

Локални избори 2021