петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 174
home Вести

Владата на Спасовски го разреши Лазе Еленовски

Владата на Спасовски го разреши Лазе Еленовски

Владата го разреши Лазе Еленовски како специјален претставник за интегрирање на Македонија во НАТО во Брисел.

Поранешниот министер за одбрана беше избран од оваа Влада со поддршка од ДУИ во февруари 2018 на таа функција.

Ваквата одлука Владата ја донела на седницата на 19. мај, а решението за неговото разрешување е објавено во вчерашниот Службен весник.

Еленовски претходно беше амбасадор во Брисел.