вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 111
home Вести

Владата ќе расправа дали да ја одземе лиценцата на БЕГ

Владата ќе расправа дали да ја одземе лиценцата на БЕГ

Владата денеска ќе расправа како ќе го реши проблемот со парно греењето во скопје. Една од опциите е и одземање на лиценците на компаниите кои ги снабдуваат скопјани со топлинска енергија – дознава Телма.

Од Владата велат дека се подготвени да покријат 100% од разликата од актуелната до реалната цена на топлинска енергија доколку Градот Скопје и општините не одлучат да дадат поддршка од 20%. Ниту компаниите пак кои имаат лиценца за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија се уште не испратиле одговор до Владата дали 6 милионие вра ќе се деоволни за надминување на проблемот со парното.

Коронавирус