четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Повторно над 2.000 заболени од коронавирус во земјава

home Вести

Владата ќе потроши речиси 3 милиони евра за канцеларија и паркинг место во седиштето на НАТО

Владата ќе потроши речиси 3 милиони евра за канцеларија и паркинг место во седиштето на НАТО

На денешната седница, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за купување и адаптација на деловен простор во седиштето на НАТО во Брисел за потребите на Мисијата на Република Македонија во НАТО со Предлог-одлука за купување со непосредна спогодба на недвижни ствари.

Висината на финансиските средства за оваа намена, за купувањето на 996,37м2 (878,10м2 нето) на административните простории, за паркингот и за реализација на градежните работи на адаптација, изнесува 2.872.255 евра.

Најнови вести

Коронавирус