недела, 24. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Владата ќе ја легализира марихуаната

Владата ќе ја легализира марихуаната

ТВ21 од блиски извори на Владата дознава дека наскоро ќе се легализира марихуаната во Македонија. За почеток легализирана ќе биде во туристичките места, односно во Охрид и во Струга.

Анализите на Владата покажале дека легализацијата ќе придонесе за зголемување на бројот на туристи, а со тоа и поголем девизен прилив во тие места.

Во Македонија, засега, марихуаната се користи само за медицински цели.

Извор: tv21.mk

Коронавирус