среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 1
home Вести

Владата ги “утеши“ граѓаните кои останаа без работа: Можеби после два дена ќе се вработите на друго место

Владата ги “утеши“ граѓаните кои останаа без работа: Можеби после два дена ќе се вработите на друго место

Од Владата соопштуваат дека е неблагодарно да се шпекулира со бројки за отпуштени работници како последица на кризата од КОВИД-19, бидејќи, како што потенцираатм, секое отпуштање од работа не значи дека е поврзано со корона кризата.

-Во Агенцијата за вработување секојдневно се случуваат одјави и пријави, но тие не може да ни го дадат точниот одговор, бидејќи некој кој што останал без работа денес во една фирма можеби после два дена ќе се вработи на друго место, и тоа не губење на работа, се наведува во соопштението за одлуките од денешната владина седница. (МИА)

Коронавирус