среда, 28. септември 2022. Вести денес: 134
home Вести

Влада: Ќе се формира „Ансамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“

Влада: Ќе се формира „Ансамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“

Владата на Република Македонија ја разгледа и ја усвои Информацијата за потребата од основање нова Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“- Скопје.

Министерството за култура во рок од 30 дена треба да подготви и до Владата на Република Македонија да достави одлука за основање Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“.

Коронавирус