петок, 9. декември 2022. Вести денес: 100
home Вести

„Вистинска парада на гордоста” по втор пат во Битола: Дом, семејство, родители, мајка, татко и деца

„Вистинска парада на гордоста” по втор пат во Битола: Дом, семејство, родители, мајка, татко и деца

„Вистинска парада на гордоста” – САБОТА ВО 19:30 часот по втор пат во Битола

Начелата по кој треба да сме водени за организирање на “Вистинската парада на гордоста” се:

-Дом
-Семејство
-Родители-МАЈКА и ТАТКО
-Деца

Начела дадени од Бога и начела по кои треба да ги воспитуваме нашите деца и идните наши генераци после нас во духот на нашата ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЈАНСКА вероисповед

ВЕ ОЧЕКУВАМЕ СИТЕ ЗАЕДНО СО ВАШИТЕ НАЈБЛИСКИ ДА СЕ СОБЕРИМЕ НА ПЛОШТАДОТ МАГНОЛИЈА КАДЕ СИТЕ ЗАЕДНО СО ЕДЕН МАРШ НИЗ ШИРОК СОКАК ДА СЕ УПАТИМЕ ДО ПАРКОТ,КАДЕ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ НЕКОЛКУ КРАТКИ ОБРАЌАЊА ЗА МОТИВИТЕ НА ОРГАНИЗИРАЊЕТО НА ВАКВАТА ПАРАДА.

Qatar 2022