среда, 31. мај 2023. Вести денес: 0
home Вести

ВИДЕО: Што се пее во песната за „живата легенда“ Талат Џафери?

ВИДЕО: Што се пее во песната за „живата легенда“ Талат Џафери?

Извесна Линда Морина отпеа песна за како што се вели во истата, „живата легенда Талат Џафери“.

Според снимката која што се појави на социјалните мрежи, Морина пее за „средбата“ на Талат Џафери со Никола Груевски за време на изгласувањето на Законот за јазици минатата недела.

„Талат Џафери – жива легенда“, е насловот на песната во  која се опева „јунаштвото“ на Џафери при неделовничкото изгласување на неуставниот Закон за јазици.

Од она што може да се разбере во песната се вели:

Талат Џафери жива легенда,
со Никола Груевски се судри.
Никола Груевски го спречуваше на местото Талат Џафери,
на јунакот окото не му трепна.
Во Парламентот на Македонија се донесе Законот за албански јазик
15 март за сите Албанци честитки и успеси.