петок, 14. декември 2018. Вести денес: 82
home Вести

ВИДЕО: СДСМ и Талат Џафери против Македонија и Уставот

ВИДЕО: СДСМ и Талат Џафери против Македонија и Уставот

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Никола Груевски не дозволи насилно и противделовнички да биде донесен Законот за јазиците.

Tалат Џафери се обиде да ја отвори расправата за јазиците, пратениците на ВМРО- ДПМНЕ се собраа околу говорницата на Џафери и бараат да се прекине гласањето за Законот за јазици и да им се даде процедуралното кое го побараа претходно.

Сепак тој одлучи да даде пауза од 15 минути.

ВМРО-ДПМНЕ бара разгледување на сите амандмани.