четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 0
home Вести

ВИДЕО: Патот кон ЕУ

ВИДЕО: Патот кон ЕУ

Земјоделците од Росоман денес ги фрлаа праските, револтирани и гневни на владата поради како што викаат лошите услови.

Земјоделците кои се занимаваа со одгледување на праски од Росоман најавија штрајк доколку министерот за земјоделие Љупчо Николовски не преземе сериозни мерки три години откако е на власт.

Тие додаваат дека веќе две години наназад не ја берат оваа сорта на праски, а пред две години дури и штрајкувале, па министерството им дало 5 или 6 денари само за една сорта на праски, што не е еднакво за сите.

Коронавирус