понеделник, 14. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

ВИДЕО: На 100 метри од болница, 30 минути чекање за брза помош- операторката барала и да почувствуваат дали мириса на алкохол

ВИДЕО: На 100 метри од болница, 30 минути чекање за брза помош- операторката барала и да почувствуваат дали мириса на алкохол

Околу 16:50 часот минувачи во паркот „Жена воин“ во Скопје забележале лице како лежи на земја.

Во 16:51 часот повикуваат брза помош! Наместо да превземе нешто, операторката за итни случаи го прашува повикувачот што има лицето, дали е некој пијан и дали може да го почувствува мирисот на алкохол.

Никој не можеше да го стори тоа, уште помалку во време на пандемија. Така, итната помош, наместо помош, упатува да се повика полиција.

Истата беше повикана нешто пред 17 часот. Цело ова време лицето продолжува да лежи на земја, со крваво лице, не повеќе од 100 метри од Градската болница.

На полицијата и беа потребни 10 минути да стигнат до овој парк точно во центарот на главниот град. Но, кога дојдоа, немаа што да прават, бидејќи не можеа да им понудат медицинска помош. Тие исто така побарале итна медицинска помош. Во меѓувреме, лицето кое лежеше почна да се освестува, но сепак комуницираше тешко.

Единствено што успеа да и потврди на полицијата е дека паднал сам и дека никој не го нападнал.

Итната помош пристигна во 17:20 минути. Од првото појавување на случајот до моментот кога пристигнала Брзата помош, биле потребни цели 30 минути за лицето да добие брза помош. Всушност, кога пристигнала брзата помош, тој веќе бил свесен, иако навидум малку исплашен. Стана и разговараше со лекарите на кои им кажуваше за случајот.

ФОТО и ВИДЕО ТВ21

ЕУРО 2020

Македонија