четврток, 9. јули 2020. Вести денес: 135
МЕГА БОМБА

АУДИО: Заев вели дека се договарал со Мијалков и знаел дека Шилегов бил криминоген

home Вести

ВИДЕО: Моментот кога Џафери кажува дека законот ќе се гласа по Бадентер, но потоа го протнува

ВИДЕО: Моментот кога Џафери кажува дека законот ќе се гласа по Бадентер, но потоа го протнува

При донесување на Законот за Советот за јавни обвинители не е испочитуван принципот на Бандентер, односно за него не гласале припадниците на помалите етнички заедници.

Спорниот момент околу законот е што самиот претседател на собрание, Талат Џафери најавува дека треба да се гласа со Бадентерово мнозинство, но тоа не е реализирано.

Погледнете:

Парламентарни избори 2020