вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 94
home Вести

ВИДЕО: 46 отсто од македонските граѓани веруваат дека од авион прскаат вируси

ВИДЕО: 46 отсто од македонските граѓани веруваат дека од авион прскаат вируси

Влора Речица, една од авторките на истражувањето на Институтот за демократија со наслов „Човек од народот“,во „Клик Плус“кажа дека имало испитување во кое 46% од испитаниците одговориле дека веруваат дека вирусот се прска од авион.

Формулацијата на прашањето е колку веруваат дека не прскаат со вируси од авион. И 46% целосно или делумно се согласуваат дека не прскаат со вируси од авион, рече Речица.

„Да, 46% од испитаниците целосно или делумно се согласуваат дека вирусот се прска од авион“, рече Речица.

Коронавирус