четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 31
АКТУЕЛНО

Падна владата во Бугарија, Кирил Петков повеќе не е премиер

home Вести

Вежба на ДЗС за спасување од поплава предизвикана од поројни дождови

Вежба на ДЗС за спасување од поплава предизвикана од поројни дождови

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) организира вежба на терен „Спасување од поплава предизвикана од поројни дождови“ по мерката за заштита и спасување од поплава на граѓани кои се затекнати на кејот на реката Вардар.

– На вежбата ќе учествуваат тимови за брз одговор за спасување од поплави на ДЗС, Секторот за оператива и логистика на Дирекцијата, Општина Карпош, Клиника Аџибадем Систина, Црвен Крст, Територијална противпожарна Бригана на Град Скопје, соопшти ДЗС.

Вежбата ќе се одржи на кејот на реката Вардар, од спротивната страна на Клиника Аџибадем Систина.

Коронавирус