вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 61
home Вести

Верувале или не: Производителите на марихуана ќе ја истуреле во центарот на Скопје?!

На прашањето какви ќе бидат следните чекори Дуковски рече дека иако првично било на шега кажано дека ќе го истурат канабисот пред влада, сепак можно е тоа да се случи – или пред влада или пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, додава производителот на марихуана. По социјалните мрежи веќе се јавија љубителите на вариајции на производот на Дуковски, кои на шега прашуваат: „А, кога тоа 'производителиве' ќе ја истураат ганџата, па ај да ни тргне годинава :)“
Верувале или не: Производителите на марихуана ќе ја истуреле во центарот на Скопје?!

Верувале или не: Производителите на марихуана ќе ја истурале среде центар на Скопје?! Така барем утрото најави еден од производителите на истата.

Со овој закон, кој опозицијата, поради неговата специфичност и задирањето во мнногу други сфери, сака да се доточни и прециира пред да се донесе, а за кој власта со сета сила притиска да се донесе, се регулирал и конопот, се регулирале многу други дејствија кои му давале на министерот овластување да ги донесе и другите подзаконски акти кои биле „есенцијално“ битни за да се видел бенефитот од оваа индустрија, тврди Костадин Дуковски од Макканабис за Утрински Брифинг.

На прашањето какви ќе бидат следните чекори Дуковски рече дека иако првично било на шега кажано дека ќе го истурат канабисот пред влада, сепак можно е тоа да се случи – или пред влада или пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, додава производителот на марихуана.

По социјалните мрежи веќе се јавија љубителите на вариајции на производот на Дуковски, кои на шега прашуваат: „А, кога тоа ‘производителиве’ ќе ја истураат ганџата, па ај да ни тргне годинава :)“

Коронавирус