петок, 23. јули 2021. Вести денес: 75
home Вести

Венко Андоновски напиша песна за Билјана Беличанец

Венко Андоновски напиша песна за Билјана Беличанец

Писателот,поет и есеист Венко Андоновски напиша емотивни стихови со посвета на актерката Билјана Беличанец, која сношти си го одзеде животот во својот дом во Скопје.

Во нив, тој вели дека Билјана не умрела, туку само се лизнала.

-Камена, а стаклена и дребна, ја нарече Беличанец Андоновски во песната.

Коронавирус