среда, 28. јули 2021. Вести денес: 156
home Вести

Велјановски: Постои Јавна установа во Тетово која не функционира, а СДСМ во неа има вработено повеќе луѓе од просечна државна установа

Велјановски: Постои Јавна установа во Тетово која не функционира, а СДСМ во неа има вработено повеќе луѓе од просечна државна установа

Кандидатот за пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во Шестата изборна единица, Александар Велјановски, на вечерашната дебата на 24 Телевизија, истакна дека во Тетово има Јавна установа која не функционира,а има вработени повеќе луѓе д просечна установа.

-Во Тетово постои Јавна установа која не функционира, а СДСМ во неа има вработено повеќе луѓе од една просечна установа, вели Велјановски.

-За време на владеењето на СДСМ и Зоран Заев партиските вработувања, криминалот и корупцијата навлегоа во сите пори на општетсвеното живеење, флоскулите нема правда нема мир и едно општество за сите останаа само празни зборови, рече тој.

Во однос на администрацијата Велјановски вели дека повторно и во овој домен не е направено ништо и покрај сите ветувања на власта, лошото менаџирање е проблем, одредени критериуми беа либерализирани за административците, за да можат да се вршат дополнителни партиски вработувања.

Коронавирус