четврток, 9. декември 2021. Вести денес: 48
home Вести

Вељаноски: Од партијата ни беше побарано да ја почитуваме вољата на народот

Вељаноски: Од партијата ни беше побарано да ја почитуваме вољата на народот

Од сите кандидати за пратеници на ВМРО секогаш било барано да прифатат два принципи. Првиот, да ја почитуваат изборната програма врз основа на која гласачите им ја дале довербата и честа да бидат народни пратеници. И второ, да ја почитуваат вољата на народот изразена на законски организиран референдум. Секој пратеник за себе, но и гласачите, најдобро знаат кој ја оправдал довербата на народот, а кој ја продал вољата на гласачите за три сребреници.

Коронавирус