понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 104
home Вести

Вечерва најзагаден град е Кичево со измерени 201 ПМ 10 честички на метар кубен

Вечерва најзагаден град е Кичево со измерени 201 ПМ 10 честички на метар кубен

Вечерва најзагаден град во Република Македонија е Кичево. Мерните станици за мерење на квалитетот на воздухот во Кичево измери дури 201 ПМ 10 честички микрограми на метар кубен, што е 4 пат над дозволената граница.

Од страна на локалните и централната власт се уште нема соодветен план ниту идеја како да се реши проблемот со загаденоста на воздухот.

Коронавирус