понеделник, 6. април 2020. Вести денес: 166
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Вечер: Кумановските училишта празни за време на маршот на СДСМ – Наставниците морале да одат

Вечер: Кумановските училишта празни за време на маршот на СДСМ – Наставниците морале да одат

Наставници од Основното Училиште во село Режановце, Куманово напуштиле настава околу 14:00 часот и ги испратиле учениците дома. Образложението било дека ќе одат на семинар, но родителите претпоставуваат дека причината е за да можат да присуствуваат на маршот на СДСМ во Скопје, пишува Вечер.

Вечер.мк дознава дека иста е ситуацијата и во основните училишта ,,Кочо Рацин“ 11 Октомври“ , Браќа Миладиновци“ „Христијан Тодоровски Карпош како и „Крсте Мисирков“

Според информациите кои ги испратија до нас наставниците кои не ја напуштиле наставата самоволно со притисоци биле принудени да го сторат тоа.

Родтелите прашуваат кој ќе им го надополни изгубените часови на учениците и дали децата ќе треба да учат во саботи, само затоа што нивните наставници тераат партиска агенда?

Коронавирус