недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 54
home Вести

Вчера Заеви велеа дека немаат ништо со превоз на јаглен, денес признаваат дека фирмата на вицето вршела превоз

Вчера Заеви велеа дека немаат ништо со превоз на јаглен, денес признаваат дека фирмата на вицето вршела превоз

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека Зоран Заев започна сам да се плетка во својата криминална мрежа.

Од позициите кои ги застапуваа вчера дека немаат ништо со фирмите на Заев со превоз и ископ на јаглен, денес реагираат и дојдоа до ставот дека сепак имаат механизација и дека истата наводно ја продале.

Секој ден различен став само да се сокрие вистината за криминалниот канцер.

Тие додаваат дека Зоран Заев призна дека фирмата на неговиот брат Вице Заев поседувала механизација за ископ и превоз на јаглен.

Зоран Заев не негираше дека во минатото фирмата на неговиот брат вршела превоз на јаглен што кореспондира со периодот кога се обавени снимките и за кого постои сомневање и дилема дека фирмата „СВ Инвест“ вршела превоз на јаглен со камионите сопственост на „Тотал инжинеринг“ односно Вице Заев.

Ако посочените камиони не се сопственост на битолската фирма „СВ Инвест“ како што тврди Заев тогаш зошто истите се со струмички регистарски таблици и до пред непосреден извесен период директна сопственост на дирмата „Тотал инжинеринг“ на Вице Заев, велат од ВМРО-ДПМНЕ.