среда, 8. февруари 2023. Вести денес: 0
АКТУЕЛНО

Расте бројот на загинати во Турција и Сирија, спасувачите во трка со времето

home Вести

Важна информација за теренската вакцинација: Еве во кои населени места ќе се одвива утре

Важна информација за теренската вакцинација: Еве во кои населени места ќе се одвива утре

Теренската вакцинација, утре 14 јули, ќе се одвива во овие населени места во секоја од следните општини:

Скопје – Петровец, Ржаничино, Огњанци, Ќојлија, Горно Коњари, Средно Коњари, Долно Коњари, Чифлик, Сушица, Катланово
Кратово – Туралево, Шлегово
Виница – Пеклани, Трсино, Трстија
Демир Хисар – Стругово, Кутретино, Суводол
Струга – Мислодежда, Богојци, Поум
Крушево – Бучин
Ростуше – Маврови Анови
Струмица – Раборци, Попчево
Неготино – Црвени Брегови, Курија, Војшаници
Пробиштип – Ратавица
Валандово – Дедели и СобриБерово – Двориште
Кочани – Спанчево
Кичево – Црвивци, Мамудовци
Кавадарци – Сопот, Марена
Битола – Буково, Крстоар, Бистрица, Олевени, Барешани, Канино
Охрид – Горно и Долно Средоречје, Грко Поле, Лешани, Велмеј, Брежани
Македонски Брод – Брест
Велес – Мелница, Лисиче, Г.Врановци
Крива Паланка – Жидилово, Узем
Кумановски и Липковски регион – Мл.Нагоричане, Војник, Стрезовце, Орах, Ругинце, Дренак, Клечовце, Зубовце, Јачинце, Довезенце, Бељаковце, Мургаш, Новосељане и Косматац
Штип – Стар Караорман, Нов Караорман, Таринци

Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници.