понеделник, 18. јануари 2021. Вести денес: 121
home Вести

Васил, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

Васил, момчето со церебрална парализа, по седум дена возење со трицикл низ Македонија, пристигнува во Охрид

Малкумина веруваа дека може! Васил Јанкула и неговиот тренер Тони Ангеловски беа сигурни дека ќе успеат, и се осмелија да тргнат на пат од околу 600 километри. Од Ресен, преку Битола, Прилеп, Велес, Скопје, Тетово, Гостивар, Маврово, Дебар, и Струга, денеска ќе пристигнат во Охрид. Се очекува на Охридското пристаниште да пристигнат нешто по 16 часот, пишува 24инфо.

Утре Васил јанкула преку Галичица ќе го затвори кругот околу земјата и ќе пристигне во Ресен.

Најнови вести

Коронавирус