понеделник, 29. ноември 2021. Вести денес: 103
home Вести

Вардар пак се излеа кај Јегуновце

Вардар пак се излеа кај Јегуновце

Реката Вардар наместа возводно и низводно од Јегуновце повторно е излеана. Најновите хидролошки мерења покажуваат дека нивото на Вардар во овој дел е зголемен.

Зголемување на водостојот е забележан скоро кај сите реки во државата.

Коронавирус