петок, 18. ноември 2022. Вести денес: 175
home Вести

Вакцини од Србија, Таравари: Непотребен спектакл за само една кутија

Вакцини од Србија, Таравари: Непотребен спектакл за само една кутија

За поранешниот министер за здравство, Арбен Таравари, пристигнувањето на вакцините од Србија било доволно да се одбележи со една вест, но не и половина од Владата предводена од премиерот да одат на Табановце, за, како што вели, кутија со толку мал број вакцини. Сепак, Таравари изрази благодарност за донацијата од Србија.

„Ние како политичка партија, но и јас како обичен граѓанин и како лекар, сме заинтересирани што побрзо да заврши вакцинацијата на целото население во Република Северна Македонија. Не е важно од каде доаѓа, нека се најде премиерот … Вчера го започнавме процесот на вакцинација, со колку започнавме, смешно е, и откако ќе заврши оваа количина вакцини, што ќе правиме понатаму..? Јас го проверувам, сега го гледам системот КОВАКС на телефон и ги гледам броевите дека Македонија е во системот Ковакс, министерот рече дека нарачавме над 800 илјади вакцини преку системот Ковакс и сега гледам, резервиран број за Македонија е 103200 вакцини. Сега не знам каде е лагата…“, вели поранешниот министер за здравство, Таравари.

Коронавирус