петок, 20. мај 2022. Вести денес: 20
home Вести

Ужасна слика во Клиничкиот центар- додека Филипче ги убедува граѓаните да бидат спокојни, тие му порачаа: Тука е заразата! (ФОТО)

Ужасна слика во Клиничкиот центар- додека Филипче ги убедува граѓаните да бидат спокојни, тие му порачаа: Тука е заразата! (ФОТО)

Ужасна слила на Клиничкиот центар во Скопје.

И додека короната речиси надминува 1.000 смртни случаи и секојдневно се заразуваат близу толку пациенти министерот за здравство ги убедува граѓаните дека ситуацијата е под контрола и дека треба да бидат спокојни.

И додека зборовите на пресовите се едно, сликата на терен говори сосема нешто друго.

Пациентите кои ги затече КУРИР на лице место говорат дека Клиничкиот центар веќе не личи на ништо, иако тоа е така веќе од поодамна.

Дел од нив велат дека заразата доаѓа токму тука, затоа и не ни помислуваат да одат следен пат на лекар.

Коронавирус