петок, 3. декември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Увид на градежните работи на пругата кон Бугарија

Увид на градежните работи на пругата кон Бугарија

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани, денеска ќе извршат увид на градежните работи на железничката линија Куманово – Бељаковце – прва фаза од железницата кон Република Бугарија.

Увидот ќе биде направен кај месноста Шупљи Камен, на 11 клометри од Куманово, во близина на регионалниот пат Куманово – Свети Николе.

Коронавирус