среда, 31. мај 2023. Вести денес: 49
home Вести

Утре нов обид да се избере главен ревизор

Утре нов обид да се избере главен ревизор

Комисијата за прашања на изборите и именувањата за утре закажа седница на која треба да биде одлучено кој ќе биде главен ревизор. Собраниски извори потврдуваат дека е постигнат договор за тоа кој ќе биде државен главен ревизор, но официјално неговото име не се соопштува.

Работата на Државниот завод за ревизија речиси е блокирана поради тоа што оваа институција нема директор, а мандатот на вршителот на должноста истече на 4 овој месец.

За другите кадровски прашања кои исто така треба да го минат филтерот на Комисијата, пред да бидат ставени на дневен ред на собраниска седница, како што посочуваат пратеници, засега нема договор.

Станува збор за испразнетото директорско место во Дирекцијата за заштита на личните податоци, испразнетите места во комисиите за слободен пристап до информации од јавен карактер, комисијата за антидискриминација, АВМУ и други.